Amsterdam Light Festival

Amsterdam Light Festival 2018

Tijdens deze zevende editie nemen kunstenaars uit binnen- en buitenland je mee op reis langs 30 speciaal voor Amsterdam gemaakte lichtkunstwerken. De 53 dagen durende tentoonstelling staat dit jaar in het teken van het thema ‘The Medium is the Message’, de beroemde uitspraak van de Canadese wetenschapper Marshall McLuhan. De rol van licht in het overbrengen van een boodschap en de stad Amsterdam als medium voor het vertellen van bijzondere verhalen staan in deze editie centraal. Het Amsterdam Light Festival vindt plaats van 29 november 2018 tot en met 20 januari 2019 in de binnenstad van Amsterdam

ZIe het filmpje hieronder om een goede impressie te krijgen van het Amsterdam Light Festival, het filmpje is van de editie 2016/2017.

 

 

website: Amsterdam Light Festival


Dingen die je kan doen tijdens het Amsterdam Light Festival 2018


Wandelroute

Bekijk de installaties tijdens de Amsterdam Light Festival Wandelroute. De totale wandelroute is 8,5 km en start op het Beursplein. Liever een kortere route? Je kunt ook vanaf de verschillende metrostations een kleiner deel van de route lopen.


Vaarroute

Heb je een boot, bekijk dan de installaties vanaf het water met de Amsterdam Light Festival Vaarroute. De totale vaarroute is 6,5 km. Boten korter dan 14 meter mogen niet over het IJ varen en worden via de korte route (Brouwersgracht/Singel) richting CS omgeleid.


Boek een boottour

Heb je geen boot, boek dan 1 van de vele Amsterdam Light Festival Boottours.